VI utfører både ordinær tannbehandling og mer avansert behandling. Våre tannleger/tannpleiere fokuserer på smertefri behandling, og setter av god tid til å lytte til deg og dine behov. Du vil bli godt informert om ulike behandlingsalternativer og priser.

 

Tannproteser

Tannproteser er en erstatning for manglende tenner. Det er raskt, enkelt og rimeligere enn alternative behandlinger som bro og implantat. Tannproteser kan tas av og på og skal tas ut for å rengjøre og lufte slimhinnen i munnen. Denne type behandling passer for de som av ulike årsaker ikke kan få tannbro- eller tannimplantatbehandling. Det benyttes også som en midlertidig løsning før man får andre permanente løsninger. En protese er rask å fremstille, og kan være et godt permanent alternativ for noen. To typer tannproteser benyttes; del- og helproteser.

Delproteser

Benyttes når man har igjen noen av sine egne tenner. Protesen sitter fast ved bruk av klammer rundt de gjenværende tenner.

I tilfeller der alle tennene mangler i en kjeve kan helprotese være en løsning. I overkjeven holdes protesen holdes på plass ved hjelp av musklene i leppe / kinn og vakuumet som skapes under protesen i ganen. Pasienter som har helprotese i underkjeven vil ofte oppleve at denne sitter svært dårlig. Her finnes det en god løsning med å feste protesen på to implantater, og Helfo gir god støtte til dette. Ved større implantatbehandlinger kan også en helprotese benyttes som en midlertidig løsning.

Helproteser

Er den tradisjonelle tannerstatning for manglende tenner.

En vanlig protese er bygget opp av en basis av tannkjøttfarget akryl som formes etter en avstøpning av kjeven/ganen. På denne basisen monteres plast eller porselenstenner.

En har stor frihet til å velge utseende av en protese, men mange foretrekker å etterligne det originale tannsettet og bruker bilder eller gamle avstøpninger som utgangsform.

Fordelen med en protese er lav pris, god holdbarhet, mulighet til å gjøre endringer uten store kostnader og for mange akseptabel funksjon.

Ulempene er markerte. En protese gir an viss tyggefunksjon, men mange opplever protesen som et fremmedlegeme i munnen. Opplevelse av mat blir endret (smak, temperatur og konsistens) ved at deler av munnhulen er dekket av et fremmed materiale.

En protese krever god hygiene i form av renhold av protesen selv og av munnhulen fordi munnhulens naturlige mekanismer for dette ikke virker med et stort fremmedlegeme i munnen.

En protese kan ha et helt naturtro utseende rent kosmetisk. Protesebærere vil imidlertid ofte kunne ha fakter og grimaser som er karakteristiske, spesielt når protesen har dårlig tilpasning. La tannlegen bygge om protesen om du merker tendenser til dette.