VI utfører både ordinær tannbehandling og mer avansert behandling. Våre tannleger/tannpleiere fokuserer på smertefri behandling, og setter av god tid til å lytte til deg og dine behov. Du vil bli godt informert om ulike behandlingsalternativer og priser.

 

Bro

En bro er «en rad av sammenhengende kroner» som dekker en tannluke og støtter seg vanligvis til tenner på hver side av tannluken. Broen fremstilles individuelt på et tannteknisk laboratorium etter tilsliping og digital scan / avtrykk hos tannlegen. Bro er et godt alternativ dersom nabotennene til tannluken er behandlet fra før slik at tannlegen ikke må fjerne unødvendig mye tannsubstans på friske tenner.

Fremgangsmåte:

1. Tannlegen former tennene som grenser til det tannløse partiet slik at de egner seg som feste for broen. Deretter utføres digital scan / avstøpninger av hver kjeve, som sendes til et tannteknisk laboratorium. Arbeidsflaten blir dekket av en beskyttende midlertidig bro.

2. Broen blir laget ferdig på et tannteknisk laboratorium.

3. Broen limes/sementeres til de preparerte festene av tannlegen.

En bro er som regel en meget sterk og holdbar tannerstatning, men krever likevel et visst vedlikehold. En bro er en kostbar løsning. Men den blir likevel ofte foretrukket fordi den har god holdbarhet. Alternativet til bro, dersom man ønsker å erstatte den tapte tannen, er et implantat eller en avtagbar protese. En bro gir et kosmetisk meget bra resultat, og oppleves svært nær det å ha egne tenner. Broen i seg selv er oftest nesten uslitelig, men det svake punkt er overgangen til tannroten der broen er festet, der broen kan undermineres av tannråte. Det er viktig at dette oppdages og behandles tidlig. Følg derfor de anbefalinger som tannlegen gir om kontroll og vedlikeholdsrutiner.

maxresdefault.jpg