VI utfører både ordinær tannbehandling og mer avansert behandling. Våre tannleger/tannpleiere fokuserer på smertefri behandling, og setter av god tid til å lytte til deg og dine behov. Du vil bli godt informert om ulike behandlingsalternativer og priser.

 

Krone

Når det er svært lite tannsubstans igjen er ofte det beste alternativet en krone om tannen skal bevares. Kroner kan lages i ulike materialer, enten som porselenskroner med en sterk innerkjerne i gull-legering eller Zirkoniumoksyd eller som helkeramiske med porselen tvers gjennom. Vi anbefaler materiale basert på krav til estetikk og belastning. Dersom tannen er så redusert at man ikke har nok feste for en krone må den ofte forlenges med en stift. 

Fremgangsmåte

Tannlegen må først fjerne gamle fyllinger og ødelagt tannsubstans, før tannen formes så den kan gi feste for en krone. Det tas avstøpninger av den preparerte tannen, nabotennene og motstående kjeve for å sikre perfekt passform av kronen. Tannen blir dekket av en midlertidig krone som skal beskytte behandlingsflaten i de dagene det tar å lage den permanente kronen.

Kronen blir laget ferdig på et tannteknisk laboratorium på basis av avstøpningene i løpet av noen dager. Kronen sementeres så på plass av tannlegen.

Viktig: En krone er som regel en meget sterk og holdbar tannerstatning, men krever likevel et visst vedlikehold. En krone er kostbar, men allikevel kostnadseffektiv på grunn av overlegen holdbarhet. Kronen i seg selv er oftest nesten uslitelig, men det svake punkt er overgangen til tannroten, der kronen kan undermineres av tannråte. Det er viktig at dette oppdages og behandles tidlig. Følg derfor de anbefalinger som tannlegen gir om kontroll.

crowns1.jpg