VI utfører både ordinær tannbehandling og mer avansert behandling. Våre tannleger/tannpleiere fokuserer på smertefri behandling, og setter av god tid til å lytte til deg og dine behov. Du vil bli godt informert om ulike behandlingsalternativer og priser.

 
Krone

Tannfylling

Tannfylling lages i dag av et tannfarget plastmateriale (kompositt) som erstatter manglende tannsubstans.

Hull i tenner (karies) er den vanligste årsaken til tannskader som repareres med fyllinger. Tannlegen må fjerne ødelagt tannsubstans, og rengjøre tannen. Dette kan gjøres smertefritt ved å bruke lokalbedøvelse under behandlingen. 

En fylling er en reparasjon av en skadet tann, men ingenting fungerer like bra som en naturlig tann. Derfor fokuserer vi på forebygging av tannskader for å beholde dine naturlige tenner så lenge som mulig.

 

Du kan følge rådene nedenfor for å unngå hull i tennene:

  • Ha god munnhygiene. Bruk tannbørste og tanntråd daglig

  • Minimer inntak av søt drikke og mat

  • Gå regelmessig (årlig) til undersøkelser hos tannlegen eller tannpleier.

Hvis du venter med å behandle en ødelagt tann kan skadene fort bli store. Store skader kan ikke alltid repareres med fyllinger, og da blir behandlinger som eksempelvis krone eller i verste fall tanntrekking bli nødvendig. Hvis skaden kommer inn til tannnerven, er rotbehandling nødvendig i tillegg tannfylling eller krone. En tann som kunne vært reparert med en enkel fylling kan gå tapt eller koste deg mer tid og penger om du ikke besøker tannlegen i tide. For å unngå store og kostbare behandlinger, er det derfor viktig å besøke din tannlege regelmessig.

Ved årlige undersøkelser ser vi mulige tannskader før de blir store. Dersom en tann må repareres, holder det ofte med en liten fylling. Hvis vi oppdager et hull i en av dine tenner, diskuterer vi  ulike behandlingsalternativer og du får sjansen til å velge en behandling som passer deg. Du kan også få et uforpliktende kostnadsoverslag før behandlingen.